Richarlison over de WK-uitschakeling: Erger dan familielid verliezen

Richarlison over de WK-uitschakeling: "Erger dan familielid verliezen"

17-01-2023 13:44
6

Richarlison is op zeer ongepaste wijze teruggekomen op de uitschakeling van Brazilië op het WK. Seleção verloor in Qatar in de kwartfinales na strafschoppen van Kroatië.

Bij Richarlison kwam de uitschakeling hard aan. "Het was een klap, ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven", begint hij tegenover ESPN. "Ik denk dat het nog erger was dan het verliezen van een familielid." Na de opmerkelijke vergelijking stelt de Tottenham Hotspur-aanvaller dat hij nog altijd moeilijk naar de beelden van de verloren kwartfinale kan kijken. "Het was moeilijk om ons te herpakken, maar we moeten door."

"Ik ben jong en heb nog een of twee WK's te gaan", vervolgt Richarlison. "Ons doel was om kampioen te worden. Ik heb een mooi doelpunt gemaakt, maar we gingen daarheen om de cup te pakken." 

Afgelopen weekend, na de North London Derby tegen Arsenal, kreeg Richarlison het aan de stok met mede WK-ganger Gabriel Martinelli. "Ik wil mijn excuses aanbieden aan hem. Hij stak zijn hand uit en ik niet. Of je het leuk vindt of niet, hij blijft mijn ploeggenoot bij Brazilië. Het hoort bij een derby dat de gemoederen oplopen."