Mulder geeft Club-fans hoop: Ze gaan nog veel plezier beleven aan Yaremchuk

Mulder geeft Club-fans hoop: "Ze gaan nog veel plezier beleven aan Yaremchuk"

16 januari - 23:41
20

Het blijft ongeduldig afwachten tot Roman Yaremchuk helemaal ontploft bij Club Brugge. De Oekraïense spits werd afgelopen zomer de duurste aanwinst ooit voor Blauw-Zwart, maar kon dat torenhoge prijskaartje nog niet verantwoorden. Toch zag Youri Mulder tegen RSC Anderlecht beterschap in zijn spel.

De Nederlandse analist keek aandachtig naar de prestatie van Yaremchuk tegen Anderlecht. Scoren lukte niet, maar de spits was wel aanwezig. "Hij begon een beetje geforceerd, met een gele kaart en een paar keer buitenspel", vertelt Mulder bij Sporza. "Bij het doelpunt van Lang stond hij een teentje buitenspel, maar dat kwam misschien omdat hij heel gretig aan die wedstrijd was begonnen. Hij wilde het echt laten zien. Ik vond wel dat hij die indruk maakte.

"Hij hield ook goed de bal vast. Ik hou van een spits die in de zestien meter de bal kan bijhouden", geeft Mulder aan een boon voor Yaremchuk te hebben. Ergens valt de klasse van de Oekraïner nu al op. "Je ziet dat hij een intelligente speler is. Hij heeft een bepaalde snelheid, kracht, die lengte ... Ik vind het een hele complete spits. Ik denk dat Club Brugge nog veel plezier aan hem zal hebben", klinkt onze noorderbuur hoopvol.

Toch blijft die ene vaststelling overheersen: Yaremchuk vindt in Brugge bijzonder moeilijk het net. In de Jupiler Pro League staan er nog maar twee treffers op zijn teller. Volgens Mulder draait echter niet alles om die doelpunten. "Scott Parker zei het na de wedstrijd ook: als hij die bal erin schiet, maar hij misschien twee goals en zegt iedereen dat hij een fantastische wedstrijd speelde", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie