VP 11: Wereldmatch bij Union, nieuwe uitblinker bij KRC Genk

VP 11: Wereldmatch bij Union, nieuwe uitblinker bij KRC Genk

16-01-2023 13:00 Laatste update: 20:00
1

Het gaat vliegensvlug in de Jupiler Pro League. Speeldag 20 zit er weer op. Deze elf spelers mogen zich bij het team van de week scharen. 

Coucke als matchwinnaar
KV Mechelen pakte zaterdag een belangrijke driepunter tegen KV Oostende. Gaetan Coucke liet zich zien met enkele cruciale reddingen.

Debast houdt zich staande
Club Brugge liep Anderlecht bij momenten onder de voet, maar Zeno Debast kon zijn talent wel bewijzen. Vooral uitvoetballend was de Rode Duivel een grote meerwaarde. Minder vaak bekeken, maar ook lang niet slecht: Robert Bauer, die de deur op slot hield bij STVV.

De rechterkant is voor de werkelijk onvermoeibare Bart Nieuwkoop, die ook tegen Antwerp weer heer en meester was op zijn flank. Op de linkerkant kiezen we voor Bjorn Meijer, die bij Club Brugge een uitstekende tandem begint te vormen met Noa Lang. 

Teuma met de topprestatie
Union kon tegen Antwerp weer rekenen op zijn aanvoerder. Teddy Teuma scoorde zelf, gaf een assist en zette in het algemeen één van zijn beste prestaties van dit seizoen neer. Zijn vroegere maatje Casper Nielsen scoorde ook, maar dan wel bij Club Brugge.

Voor de creativiteit moet Vagner Dias deze week zorgen. De Kaapverdiër van Seraing heeft uitstekende voeten en bood Lepoint ook de openingstreffer aan. 

Goalgetters voorin
We zullen van Mario Gonzalez nooit een wereldvoetballer maken, maar scoren kan hij wel. Hij maakte tegen Westerlo zijn twaalfde én dertiende van het seizoen. Hugo Cuypers scoorde ook twee keer, maar zit nog maar aan elf doelpunten.

De derde positie voorin is voor Yira Sor, die onmiddellijk een meerwaarde is voor KRC Genk met het winnende doelpunt tegen Zulte Waregem.