Verschaeren zit aan tiende trainer bij Anderlecht: Kijk er al niet meer van op

Verschaeren zit aan tiende trainer bij Anderlecht: "Kijk er al niet meer van op"

16-01-2023 08:17
15

Yari Verschaeren debuteerde in 2018 onder Hein Vanhaezebrouck bij RSC Anderlecht en zit inmiddels al aan zijn tiende trainer bij paars-wit. Maar hij kijkt er intussen al niet meer van op.

"Ik heb ze laatst ook eens geteld", lacht Verschaeren bij De Zondag. "Ik ben nog geen vijf jaar profvoetballer en heb misschien al meer trainers meegemaakt dan iemand van dertig jaar", aldus de middenvelder.

Bij de eerste wissels maakte Verschaeren zich nog zorgen, maar dat is niet langer het geval. "Na de eerste trainerswissel die ik meemaakte, dacht ik: oh shit, wat gaat er nu met mij gebeuren... Intussen kijk ik er al niet meer van op. Elke coach komt met zijn principes en dat vraagt elke keer aanpassen, waardoor je wel als speler alle aspecten van het spel leert", geeft hij aan.

Vanhaezebrouck was de eerste trainer van Verschaeren bij Anderlecht. Daarna kreeg hij nog te maken met Karim Belhocine, Fred Rutten, Simon Davies, Frank Vercauteren, Vincent Kompany, Felice Mazzu, Robin Veldman en nu Brian Riemer.