Antwerp viseert scheidsrechter Laforge: Hier moet iets van gezegd worden

Antwerp viseert scheidsrechter Laforge: "Hier moet iets van gezegd worden"

16 januari - 07:45
66

Bij Royal Antwerp FC was men na de 2-0 nederlaag tegen Union niet te spreken over scheidsrechter Nicolas Laforge. Trainer Mark van Bommel liet zich al kritisch uit over de ref, maar hij was niet de enige.

Ook Toby Alderweireld was na de wedstrijd streng voor Laforge. "Ik ben niet iemand die snel klaagt over de arbitrage, maar hier moet iets van gezegd worden", begon de Rode Duivel in een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Het was niet best. Punt."

De verdediger zag Laforge bij het penaltygeval een grote fout maken. "Hij verstaat geen Nederlands, dat is al een probleem. Hij probeerde dan in het Frans uit te leggen dat ik hem met m'n schouder duwde bij die schwalbe... Ik raakte die gast niet aan", aldus de verdediger.

Daarnaast zag hij de scheidsrechter nog een grote fout maken. "Wij moesten een penalty krijgen", gaat Alderweireld verder. "Ik liep daarna naar de ref - als aanvoerder mag ik iets zeggen -, en ik krijg geel? Dat is gewoon dramatisch. Union - Antwerp is een topper, en dat verdient een topscheids. Dat was nu niet het geval", besluit hij.

Verlies door arbitrage
Ook Jean Butez was niet tevreden met de wedstrijdleiding. "Een frustrerende nederlaag, mede dankzij de arbiter", aldus de Franse doelman. "De penalty voor Union was duidelijk, maar aan de overkant zijn bepaalde zaken niet gefloten waar de VAR toch ook eens naar had mogen kijken. We hebben die technologie, maar gebruiken het niet goed. Ik wil niet zeggen dat we hier verliezen door de arbitrage, maar een puntje had dan misschien wel gekund", klinkt het.