Antwerp ziet titel drie punten verder wegglippen: Genk kan nog punten verliezen

Antwerp ziet titel drie punten verder wegglippen: "Genk kan nog punten verliezen"

15-01-2023 23:22
18

Na enkele sterke prestaties staat Royal Antwerp FC weer met de voetjes op de grond. Zoals verwacht draaide de verplaatsing naar Union Saint-Gilloise uit in een bijzonder lastig duel, waarin The Great Old ook aan het kortste eind trok: 2-0. Volgens Jean Butez hebben de Antwerpenaren die nederlaag grotendeels aan zichzelf te wijten.

"Ja, Union is zeker een goeie ploeg, maar we hebben ons zelf in moeilijkheden gebracht", windt Butez er geen doekjes om bij Sporza. "We zijn slecht aan de wedstrijd begonnen. We gaven al te gemakkelijk de bal kwijt op eigen helft." Die slechte start betaalde Antwerp ook cash. "Het eerste doelpunt komt voort uit een verdedigende fout. Nadat we de bal eerst goed wegwerken, schuiven we niet goed op met onze buitenspellijn", analyseert Butez.

Tegen een uitgekookt Union wordt het nadien erg lastig om die achterstand nog goed te maken. "Zonder die kleine foutjes waren we in de match gebleven, ook al zaten we niet op ons beste niveau. In de tweede helft liep het een beetje beter." Antwerp staat zo al op dertien punten van koploper KRC Genk, al wil Butez nog niet te veel op de zaken vooruit lopen. "De weg is nog lang. Genk kan nog punten verliezen. We verliezen vandaag misschien drie punten, maar er blijven nog enorm veel wedstrijden over. Het seizoen is nu nog niet voorbij." 

"We verliezen de match door onze eigen fout, maar dat kan positief zijn. Als we iets meer intensiteit aan de dag brengen, met wat meer kwaliteit, zouden we hier ook met drie punten kunnen vertrekken. Het verschil tussen beide ploegen was nu ook niet zo groot", maakt Butez zich sterk. Tot slot kreeg Nicholas Laforge nog een veeg uit de pan. "Bovendien was de scheidsrechter niet erg correct vanavond. Enkele fases hadden zeker herbekeken mogen worden door de VAR", verwijst Butez nog naar onder meer de situatie met Jurgen Ekkelenkamp, die een gele kaart kreeg voor een schwalbe, en Siebe Van der Heyden, die daarvan gespaard bleef voor eenzelfde misdrijf.