Theate houdt de nul tegen Messi en co, die voor tweede keer verliezen in 2023

15-01-2023 23:05
3

Paris Saint-Germain is zondagavond onderuit gegaan op bezoek bij Stade Rennes. De koploper van de Ligue 1, waar Lionel Messi een basisplaats had, verloor dankzij een doelpunt in de tweede helft met 1-0. Arthur Theate slaagde er zo in om de nul te houden. Die andere Rode Duivel, Jérémy Doku, mocht ruim twintig minuten voor tijd invallen.

Mbappé begon tegen Rennes als wisselspeler. Trainer Christophe Galtier koos net als tegen Angers afgelopen woensdag (2-0 zege) voor Hugo Ekitiké in de punt van de aanval. Hij vormde samen met Messi en Neymar de voorhoede.

Het trio wist in de eerste helft weinig gevaar te stichten tegen subtopper Rennes. PSG had wel meer balbezit, maar drukte dat nauwelijks uit in kansen. Twintig minuten na rust nam de thuisploeg verrassend de leiding. Adrien Truffert gaf knap voor op Hamari Traoré, die de bal overtuigend langs PSG-doelman Gianluigi Donnarumma schoot. Theate hielp mee om de aanval op te bouwen.

Galtier bracht Mbappé nog, maar ook hij kon zijn stempel niet drukken. Het is de tweede competitienederlaag voor de Parijzenaren in korte tijd. Op 1 januari was ook Lens al te sterk (3-1). PSG blijft steken op 47 punten. Naaste achtervolger Lens, dat zaterdag van Auxerre won (1-0), heeft drie punten minder.