Gent nadert op Club Brugge na zege tegen Kortrijk: Goede zaak in klassement

Gent nadert op Club Brugge na zege tegen Kortrijk: "Goede zaak in klassement"

15-01-2023 22:15
6

KAA Gent heeft een felbevochten overwinning geboekt tegen KV Kortrijk: 2-1. Na twee treffers van Hugo Cuypers leek het zwaarste werk geschied, maar door een tegendoelpunt van Massimo Bruno zo'n kwartier voor affluiten was het toch nog even zweten. Sven Kums beaamt dat Gent ervoor moeten knokken heeft.

Na een zwakke herstart sinds de WK-onderbreking hadden De Buffalo's thuis tegen KVK slechts één optie. "We wisten dat we vandaag de drie punten moesten pakken, maar we hebben het niet cadeau gekregen", zuchtte Kums achteraf bij Sporza. De controlerende middenvelder startte overigens op de bank, maar moest na een kwartiertje al een geblesseerde Vadis Odjidja komen vervangen.

Op het einde was het nog even bibberen, maar Gent trok de driepunter alsnog over de streep. Dankzij de eigen zege én het gelijkspel in Club Brugge-RSC Anderlecht naderen de Oost-Vlamingen nu tot op één puntje van hun West-Vlaamse concurrent. "We hebben nu een goede zaak gedaan in het klassement, maar we moeten vooral naar onszelf blijven kijken en de wedstrijden winnen die we moeten winnen", vertelde Kums daarover.