Anderlecht en Club Brugge spelen gelijk na wervelwind aan kansen en eigen goal

15-01-2023 15:29 Laatste update: 16:06
238

De match tussen Club Brugge en RSC Anderlecht is 1-1 gelijk geworden. In een volgepakt Jan Breydelstadion kreeg Club Brugge de kansen en de eerste goal. Toch kwam Anderlecht langszij door een eigen goal van Mechele.

Doelpuntloze eerste helft
In de eerste helft waren de meeste kansen voor Club Brugge. Blauw-Zwart leek zelfs even op voorsprong te staan. De eerste grote kans was in de 10e minuut voor Roman Yaremchuck, maar Anderlecht-keeper Bart Vebruggen kwam goed uit en daardoor bleef de uitslag 0-0. De pressie van Club Brugge nam alsmaar toe naarmate de eerste helft voorderde. In de 32e minuut schoot Tajon Buchanan de bal laag over de grond langs het doel. In de 41e minuut werd Roman Yaremchuck de diepte in gestuurd. Na een breedtepass op Noa Lang, schoot de Nederlander de bal binnen. De arbitrage zag echter buitenspel en de VAR wees uit dat het inderdaad om buitenspel gaat. Anderlecht komt vlak voor rust dus weg en de tussenstand blijft 0-0. De ploegen gingen ook met die stand de rust in.

Kansenregen Club Brugge
Kort na de aftrap van de tweede helft kreeg Club Brugge-speler Yaremchuck in de 52e minuut de bal niet in het doel na een vrije trap van Casper Nielsen. Dat was zeker niet de enige kans, want Nielsen kreeg in de 56e minuut de bal zelf ook niet in het doel na een uitgelezen kans. In de 62 minuut komt Ferran Jutgla in de ploeg voor Yaremchuck, die geen kansen wist te benutten tijdens de match.

Eindelijk goals
Net nu het kansenmomentum een beetje wegvloeide, wist Club Brugge te scoren. Nielsen kreeg in de 68e minuut de bal van Buchanan en werkt de bal van dichtbij in het doel van Anderlecht. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Blauw-Zwart totdat in de 79e minuut een ogenschijnlijk niet gevaarlijke kans in het doel vliegt via Denis Odoi en vervolgens Brandon Mechele.

Parker probeert de winst nog naar Brugge te halen met het toepassen van drie wissels in de blessuretijd, maar dat mocht niet baten. Club Brugge-fans lieten hun ontevredenheid horen na het laatste fluitsignaal. Club Brugge had duidelijk het overwicht in de match, maar de einduitslag is 1-1. Beide ploegen gaan met één punt het weekend uit.