UPDATE: 'Genk hoopt dat  El Hadj ten laatste woensdag zijn handtekening zet'

UPDATE: 'Genk hoopt dat El Hadj ten laatste woensdag zijn handtekening zet'

15-01-2023 13:44 Laatste update: 17-01-2023 10:14
31

De transfer van Anouar Ait El Hadj hangt al een tijdje in de lucht en de kans is groot dat de deal maandag officieel wordt gemaakt. Dat valt af te leiden uit een column van Het Belang van Limburg.

Na de 1-0 zege tegen Zulte Waregem gaf journalist Marnik Geukens van Het Belang van Limburg zijn kijk op de match van de leider tegen Essevee. In de column valt één zin op. Nadat Geukens aanstipt dat Yira Sor de kern al kwam versterken, schrijft hij: 'Maandag wordt daar nog Anouar Ait El Hadj aan toegevoegd'. (Paars-)Witte rook lijkt er dus maandag uit de Cegeka Arena te komen.

Eerder raakte al bekend dat KRC Genk circa twee miljoen euro betaald om El Hadj over te nemen van RSC Anderlecht. De creatieve middenvelder stak in 2019 voor de eerste keer het neus aan het venster bij de eerste ploeg van paars-wit.

In Brussel schipperde El Hadj de voorbije jaren tussen de bank en de basis. Hij verdween ook even uit de A-kern nadat hij weigerde in actie te komen voor RSCA Futures. Bij Genk ligt een contract van 4,5 jaar klaar voor de middenvelder, die dit seizoen slechts drie keer speelde in de Jupiler Pro League.

Update: De transfer van El Hadj naar KRC Genk is nog altijd niet officieel afgerond. Toch zal dat snel gebeuren. Volgens Het Belang van Limburg moet de speler nog enkele zaken afhandelen met Anderlecht. Volgens de krant rekent Genk er op dat El Hadj ten laatste woensdagochtend zijn handtekening zet. Zo kan hij woensdag al een eerste keer meetrainen met de groep van Wouter Vrancken.