'Chelsea haalt bezem door de kern, zeven spelers kunnen vertrekken'

'Chelsea haalt bezem door de kern, zeven spelers kunnen vertrekken'

15-01-2023 11:46
7

Chelsea bereidt een grote schoonmaak van de selectie voor in de zomer. Liefst zeven spelers mogen mogelijk vertrekken uit Londen, waaronder Kalidou Koulibaly (ex-KRC Genk). Dat meldt The Telegraph zaterdag.

De nieuwe Chelsea-top, onder leiding van Todd Boehly, schaart zich achter manager Graham Potter. Zijn ontslag is niet aan de orde. In plaats daarvan worden de pijlen gericht op de spelers, weet de Engelse krant. Een aantal duurbetaalde sterren vecht de komende maanden voor zijn toekomst op Stamford Bridge. Als hun prestaties niet sterk verbeteren, dan wil de Premier League-topclub een renovatie doorvoeren.

Aankopen zoals Ziyech, Christian Pulisic en Kai Havertz mogen wellicht vertrekken, terwijl er een goede kans is dat het aflopende contract van Jorginho ook niet wordt verlengd. Interesse in aanvoerder Cesar Azpilicueta wordt nu ook overwogen, nadat hij afgelopen zomer nog uit de handen van FC Barcelona werd gehouden. Volgens The Telegraph is er zelfs een kans dat Chelsea zijn verlies neemt voor Kalidou Koulibaly mocht de Senegalese mandekker een aanbieding krijgen uit Italië. De rol van Pierre-Emerick Aubameyang blijft waarschijnlijk ook beperkt tot één seizoen.

Mudryk
Chelsea roert zich tegelijkertijd al flink op de transfermarkt. The Blues gaan zich op korte termijn versterken met Mykhaylo Mudryk, zo werd zaterdagavond duidelijk. De linksbuiten uit Oekraïne komt voor honderd miljoen euro over van Shakhtar Donetsk. The Telegraph schrijft dat er ook nog steeds interesse is in Marcus Thuram én PSV'er Noni Madueke. Daarnaast staat de club open voor een langer verblijf van João Felix.