Ten Hag heeft Manchester aan zijn voeten na derbywinst: 'Hiervoor ben ik gekomen'

Ten Hag heeft Manchester aan zijn voeten na derbywinst: 'Hiervoor ben ik gekomen'

14-01-2023 22:20
1

Erik ten Hag was dolgelukkig met de overwinning van Manchester United in de befaamde stadsderby. De Nederlandse manager won met 2-1 van Manchester City en merkt dat het geloof terug is bij iedereen binnen de club.

"Je ziet dat we in de goede richting zitten", vertelt Ten Hag na afloop van de wedstrijd tegenover ViaPlay. "We zijn heel blij dat we nu deze progressie maken. Tegelijkertijd is het januari en zijn we nog niet eens halverwege de competitie. Er gaat nog zoveel op ons afkomen, maar ik denk wel dat het ons geloof nog meer kan sterken. Je ziet daarmee dat we echt in de juiste richting zitten en we moeten doorgaan op deze voet."

Toch ziet Ten Hag ook een aantal dingen die significant beter moeten bij Manchester United. "Er zijn zeker nog een hoop dingen die beter moeten. We kunnen op allerlei vlakken nog verbeteren." Ten Hag was wel door het dolle heen na de 2-1 van Marcus Rashford, zo zien we de trainer niet vaak. "In de afgelopen jaren heb ik overal mijn momenten gehad zoals deze, ontzettend veel plezier. Dit was echt een speciaal moment en hiervoor ben ik gekomen. Deze club is een monster en Old Trafford zit de juiste vibe in. Hiervoor ben ik naar Manchester United gekomen."

Ten Hag stipt ook een belangrijke reden aan waarom Manchester United vandaag verdiende om te winnen. "Ten eerste onze mentaliteit en weerbaarheid om terug te vechten. We beleefden hele moeilijke momenten, maar we hadden toch de motivatie om wat dingen om te zetten en daarna weer terug te keren in de wedstrijd."