De Ketelaere komt niet van de bank en ziet AC Milan punten morsen

14-01-2023 20:25
3

Napoli is nu al de grote winnaar van dit weekeinde in de Serie A. I Partenopei versloeg zelf Juventus met grote cijfers (5-1) en een dag later liet de belangrijkste uitdager punten liggen: AC Milan speelde met 2-2 gelijk tegen Lecce.

Lecce - AC Milan 2-2
Bij AC Milan kreeg Alexis Saelemaekers een basisplek, terwijl Charles De Ketelaere, Divock Origi en Aster Vranckx op de bank begonnen. AC Milan was aan zet om de achterstand op Napoli weer te verkleinen tot zeven punten, maar slaagde niet. Sterker nog, I Rossoneri stevenden lange tijd af op een nederlaag. Al na drie minuten werkte Theo Hernández de bal in eigen doel, nadat hij de bal verkeerd raakte na een voorzet. Nog voor rust verdubbelde Lecce de voorsprong: Morten Hjulmand gaf voor en Federico Baschirotto kopte raak.

Het was een dreun voor Milan, waar trainer Stefano Pioli ingreep. Onder meer Origi en Vranckx kwamen in de ploeg, De Ketelaere bleef op de bank. Met Origi in de ploeg deden de Milanezen na een klein uur spelen iets terug. Rafael Leão schoot raak: 2-1. Die treffer gaf de titelhouder weer hoop en na zeventig minuten viel de gelijkmaker. Dest gaf voor, waarna Olivier Giroud verlengde voor Davide Calabria: 2-2.

Daar bleef het evenwel bij, waardoor AC Milan - na de remise tegen AS Roma van vorige week - opnieuw punten verspeelt. Napoli staat nu negen punten los aan kop.