Brighton heeft Trossard niet nodig om ruim te winnen van Liverpool

14-01-2023 17:58
1

De problemen voor Liverpool stapelen zich op nu de club weer verloren heeft in de competitie. Zonder Leandro Trossard was Brighton and Hove Albion met 3-0 te sterk voor de Reds. Solly March was met twee doelpunten en één assist de gevierde man bij de thuisploeg.

Bij Liverpool mocht Gakpo voor het eerst in een Premier League-duel als basisspeler beginnen. Hij vormde het aanvalstrio met Alex Oxlade-Chamberlain en Mohamed Salah. Bij Brighton and Hove Albion begonnen Joël Veltman en Jan Paul van Hecke als wisselspelers. Er stond veel op het spel tijdens de wedstrijd, aangezien allebei de clubs een plekje konden stijgen bij een overwinning. Bij Brighton liet Roberto de Zerbi Trossard om extra-sportieve redenen uit de kern.

In de eerste helft werd het gelijk duidelijk dat de thuisploeg geen ontzag had voor de kwakkelende bezoekers uit Liverpool. Het team van trainer Roberto de Zerbi oogde fris, combineerde goed en kreeg al snel een aantal kleine kansen. In de eerste helft kregen The Seagulls nog een penalty vanwege een overtreding van Alisson Becker op March, maar dat cadeautje ging niet door omdat de Engelsman buitenspel stond.

Na rust kreeg Brighton dan eindelijk wat het verdiende, na een goede actie langs de linkerkant kon March uiteindelijk in het midden de bal binnen schieten. Een volkomen terechte voorsprong voor Brighton dat tegen een zwak en futloos ogend Liverpool speelde. Nog geen zeven minuten later drukte dezelfde March de ploeg van trainer Jürgen Klopp nog verder in de problemen. De Engelse middenvelder maakte op aangeven van Evan Ferguson zijn tweede van de avond. In minuut 81 was het slotakkoord voor Danny Welbeck. Hij maakte de 3-0 en daarmee zijn eerste van het seizoen.

Uiteindelijk kwam Brighton niet verder in de problemen en trokken ze zonder al te veel moeite de 2-0 over de streep. Door de overwinning neemt Brighton plek nummer zeven over van Liverpool. The Reds zakken dus naar een teleurstellende achtste plek in de Premier League. Gakpo speelde de volledige negentig minuten mee bij Liverpool.