Beveren is de boetes voor wangedrag beu en stuurt de rekening naar de daders

Beveren is de boetes voor wangedrag beu en stuurt de rekening naar de daders

14 januari - 18:14
7

SK Beveren is het wangedrag van sommige supporters meer dan beu. De club betaalde dit seizoen al enkele boetes uit eigen zak, maar daar komt nu een einde aan. Beveren kondigt aan dat de club het geld zal verhalen op de daders.

In een communiqué geeft Beveren aan tevreden te zijn over de meeste van haar fans. Toch kan niet iedereen zich gedragen zoals het hoort. Meer dan eens vloog er al een bekertje of pyrotechnisch materiaal op het veld tijdens de matchen van de Waaslanders. Ondanks dat Beveren in het verleden al meerdere oproepen deed dat iedereen zich aan de regels moet houden.

Beveren betaalde ondertussen al zo'n 10.000 euro wegens het gebruik van pyro, het gooien van bekers of aanstekers, het zingen van foute gezangen en dergelijke meer door de eigen fans. 'Om een idee te geven: de boete voor het gooien van één bekertje bedraagt maar liefst € 500, die voor het gebruik van pyro ligt zelfs 5 keer hoger (per keer!)', klinkt het bij Beveren.

Voor Beveren is de maat vol. De club wil nu het geld anders gaan gebruiken. 'Daarom kwamen we begin dit seizoen met het plan om de Supportersfederatie bij elke match zonder boetes een bedrag te storten. Op die manier zouden sfeeracties vergoed kunnen worden. Helaas is het voorziene budget hiervoor nu al ruimschoots overschreden. Daarnaast investeren we liever in zaken waar iedereen wat aan heeft, zoals onder meer de uitbouw/inkleding van de toekomstige fanzone.'

Boetes met terugwerkende kracht verhalen
Het geld voor de boetes te betalen zal nu gezocht worden bij de overtreders. 'Daarom hebben we samen met de Supportersfederatie beslist om deze boetes vanaf nu, en met terugwerkende kracht, te verhalen op de daders. We hopen dat deze maatregel ervoor zal zorgen dat deze enkelingen in de toekomst twee keer zullen nadenken alvorens bepaalde handelingen te stellen.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie