Teruggekeerde Haller op stoom: hattrick voor Dortmund in zeven(!) minuten tijd

14-01-2023 16:46
1

Sébastien Haller heeft vrijdagmiddag een hattrick gemaakt voor Borussia Dortmund tegen FC Basel. De aanvaller viel in na een uur spelen en maakte binnen zeven minuten tijd een hattrick.

Dortmund stond na 45 minuten spelen op een 2-0 voorsprong. De tweede Duitse treffer kwam van de voet van Donyell Malen. In de tweede helft, bij een 3-0 voorsprong, kwam Haller binnen de lijnen voor Marco Reus. In de 81e minuut benutte hij een strafschop, waarna hij binnen no time nog twee keer scoorde.

Bij de Ivoriaan, die afgelopen zomer de overstap maakte van Ajax naar Dortmund, werd medio juli een tumor in de teelbal ontdenkt. Na maandenlange chemotherapie is hij nu weer hersteld. Hij maakte afgelopen dinsdag tegen Fortuna Düsseldorf al zijn rentree. Op 22 januari begint voor Dortmund het echte werk. Dan staat de herstart van de Bundesliga tegen FC Augsburg op het programma.