Vanaken baalt nog steeds van afgeketste transfer: Vond dat het laatste kans was

Vanaken baalt nog steeds van afgeketste transfer: "Vond dat het laatste kans was"

14 januari - 13:15
19

Als Club Brugge voor een vierde titel op rij wil gaan, zal het een uitstekende Hans Vanaken kunnen gebruiken. In de heenronde liet de Limburger atypisch genoeg niet altijd een constante indruk na. Een gevolg van zijn woelige transferzomer? Toen leek een transfer naar West Ham United in de maak, maar die ketste uiteindelijk af.

In gesprek met Het Laatste Nieuws komt Vanaken nog eens terug op die transfersaga. Helemaal verwerkt lijkt die nog niet, aangezien de middenvelder het nog steeds een "lastige situatie" noemt. "Ik vond dat het mijn laatste kans was ...", aldus de dertigjarige Vanaken. "Kijk: uiteindelijk moeten de drie partijen er beter van worden en dat was niet het geval."

De bal lag dus in het kamp van West Ham. "Ze wilden niet genoeg betalen. Tja, ik kan moeilijk mijn eigen prijs bepalen, hé", zucht hij. Even later legden The Hammers dan wel een slordige zestig miljoen euro op tafel voor Lucas Paqueta. Dat deed toch even pijn bij Vanaken, geeft hij toe. Nochtans had trainer David Moyes hem enkele keren gecontacteerd. "Hij belde wel eens. Maar ja, wat zegt zo iemand dan. 'We willen u, je kunt dit en dat goed'. Ik twijfelde omdat het voor het derde jaar op rij was dat ze belden. Daar sprak vertrouwen uit", doet Vanaken het relaas.

Verder maakt hij geen verwijten richting het bestuur van Club Brugge. "Wij hebben aangegeven wat we wilden. Club heeft het recht om te zeggen wat zij een correcte prijs vinden. Gelukkig kan ik zoiets snel afsluiten", is de zaak rond. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie