Leye getuigt over impact van transfer Vormer: “De chilipeper die ons pikant maakt

Leye getuigt over impact van transfer Vormer: “De chilipeper die ons pikant maakt"

14-01-2023 12:42 Laatste update: 12:43
10

Zulte Waregem heeft er een goede zeven dagen op zitten. De club van Mbaye Leye won tegen KV Mechelen in de competitie en stootte eerder deze week door naar de halve finale van de Croky Cup. Mbaye Leye gelooft dat de transfer van Ruud Vormer een belangrijke ommekeer kan zijn. 

Leye staat voor een loodzware opgave op zaterdag. Zijn ploeg trekt naar de leider van de competitie. Tegen Genk zal Leye ongetwijfeld rekenen op een sterke Vormer. “Hij is de chilipeper die ons pikanter maakt”, klinkt het. “Dat hadden we nodig, want anders is het maar een flauwe maaltijd. Weet je, ik heb vorige week twee, drie spelers op training zien tackelen. Jongens die dat normaal nooit doen”, getuigt de coach van Zulte Waregem in een interview met HLN. 

Leye merkt meteen al een verandering in attitude na de transfer van Vormer. De ploeg reageert op de komst van de ervaren Nederlander. “Omdat Vormer er na vijf minuten al invloog, bleven de rest van de ploeg niet achter”, getuigt de coach. “Een dag later riep Ruud toen hij met de basiself tegen de invallers speelde: ‘Komaan gasten, maak het ons toch eens moeilijker! Want zo gaat het niet lukken, hoor.' Dat had ik nodig. Ik ben niet langer de enige stem. Gelukkig. Anders bekijken ze je op den duur als ‘le gendarme'.”