Napoli slacht Juventus in Serie A-topduel en zet grote stap richting landstitel

13-01-2023 22:48
3

Napoli heeft vrijdagavond gehakt gemaakt van Juventus: 5-1. Door de overwinning slaan de Napolitanen, waar Victor Osimhen twee doelpunten maakte, een gat van liefst tien punten met de Oude Dame.

Grote man van de avond was Osimhen (ex-Charleroi). De Nigeriaanse spits tekende na veertien minuten spelen voor de 1-0, door een afgeslagen poging van Khvicha Kvaratskhelia binnen te koppen. De Georgiër, bij vlagen ongrijpbaar met zijn dribbels, maakte in de 39e minuut de 2-0. Nog voor rust leek Juventus er via WK-winnaar Angel Di Maria weer een wedstrijd van te maken: 2-1.

Maar niets bleek minder waar. Napoli, dat het hele seizoen al opzien baart met flitsend voetbal en ontzettend veel doelpunten, ging vrolijk door met waar het mee begonnen was. Amir Rrahmani maakte in de 55e minuut 3-1, waarna opnieuw Osimhen en Elif Elmas de eindstand bepaalden op 5-1.

Door de zege komt de ploeg van trainer Luciano Spalletti op 47 punten. Juventus heeft er 37, net als AC Milan, dat zaterdagavond in actie komt op bezoek bij Lecce. In de Champions League is Napoli gekoppeld aan Eintracht Frankfurt.