'International Johnson moet vertrek Van Crombrugge opvangen bij Anderlecht'

'International Johnson moet vertrek Van Crombrugge opvangen bij Anderlecht'

13-01-2023 20:14
11

Bij RSC Anderlecht staat men op het punt om afscheid te nemen van Hendrik Van Crombrugge, die op zoek mag naar een nieuwe club. De Brusselaars hebben inmiddels al een vervanger op het oog en denken aan de komst van Sean Johnson.

Bij een vertrek van Van Crombrugge zal Anderlecht rekenen op de jonge Bart Verbruggen, die volgens MLS Soccer nog een stevige concurrent kan krijgen. De Amerikaanse bron geeft aan dat Anderlecht ook denkt aan de Amerikaanse doelman Johnson.

De 33-jarige Johnson zit momenteel zonder club nadat zijn contract bij New York City FC is afgelopen. Hij zoekt naar een nieuwe uitdaging en kan aan zijn eerste avontuur buiten Europa beginnen. Anderlecht is echter niet de enige ploeg die interesse toont. Ook Toronto FC wordt genoemd als mogelijke bestemming, net zoals toch een langer verblij bij ex-club New York City FC.

De Amerikaanse doelman heeft alvast een brok ervaring. In de MLS speelde hij bijna vierhonderd wedstrijden en won hij één keer de MLS Cup. Hij was ook tien keer actief voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten en zat ook in de selectie voor het WK in Qatar.