Agentschap Trossard reageert: “Trainer vernederde hem, transfer enige oplossing

Agentschap Trossard reageert: “Trainer vernederde hem, transfer enige oplossing"

13 januari - 18:26 Laatste update: 18:43
13

Leandro Trossard speelt naar alle waarschijnlijkheid niet in de wedstrijd tegen Liverpool FC. Er hangt al een tijdje onzekerheid rond de toekomst van de Rode Duivel bij Brighton. Trossard heeft donderdag de training vroegtijdig verlaten en reageert op de uitspraken van zijn coach. 

Eerder op vrijdag deelde De Zerbi mee dat Trossard wel degelijk niet zal spelen tegen Liverpool. De trainer zou niet tevreden zijn over de houding van Trossard. "Trossard zal er de volgende wedstrijd niet bij zijn," begon hij. "In de laatste sessie voor de wedstrijd begreep hij dat hij niet zou spelen. Daarna verliet hij de sessie zonder mij iets te vertellen. Ik zei hem dat ik niet van die houding hield."

Even later deelde het agentschap van Trossard een repliek op de woorden van zijn coach. "De manager vernederde Leandro in de groep - ook hij gaf aan dat een transfer de beste oplossing is", klinkt het in de brief. "Hij zal geen nieuw contract tekenen. Een transfer is de enige oplossing." 

"Vóór Leandro vertrok naar het WK in Qatar was het de bedoeling van Brighton om hem te laten bijtekenen", opent de brief. "Maar beide partijen geraakten er niet uit, ook omdat Leandro heeft aangegeven klaar te zijn voor een volgende stap."

"Na het WK is er dan een woordenwisseling geweest tussen Leandro en een medespeler, om een onbenulligheid. Sedertdien spreekt de trainer niet meer met hem, wat niet bevorderlijk is voor de sfeer en voor zijn prestaties. Tegen Southampton en Arsenal had Leandro nog een basisplaats, maar tegen Everton zat hij op de bank. Hij behoorde ook niet tot de 5 wissels, en dat zonder enige verklaring."

De brief verklaart ook waarom Trossard vroegtijdig de training verliet. Hij zou al een tijdje sukkelen met een probleem aan de kuit. "Maar afgelopen maandag heeft de trainer Leandro voor de hele groep met de grond gelijk gemaakt, waarbij hij aangaf hem niet meer te willen zien", klinkt het.

"Van een trainer die al 4 weken niet meer rechtstreeks met zijn speler communiceert is dat onbegrijpelijk. De trainer heeft zelf al meermaals aangegeven dat een transfer de meest redelijke oplossing is. Daarom is het in het belang van alle partijen dat Brighton deze mercato meewerkt aan een potentiële transfer en zich welwillend opstelt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s