Chelsea richt de pijlen op voormalige Beerschot-middenvelder Caicedo'

"Chelsea richt de pijlen op voormalige Beerschot-middenvelder Caicedo'

12-01-2023 23:44

Chelsea lijkt nog lang niet klaar op de winterse transfermarkt. Na de komst van Benoit Badiashile, Andrey Santos, David Fofana en João Félix zijn nu de pijlen gericht op twee spelers van Brighton & Hove Albion: Moisés Caicedo (ex-K. Beerschot V.A) en Alexis Mac Allister.

Chelsea zette rond de jaarwisseling alles op alles om Benfica te beroven van Enzo Fernández, maar de dure Argentijn - uitgeroepen tot beste talent op het WK - lijkt nergens heen te gaan. Caicedo en Mac Allister gelden als een belangrijke alternatieven op Stamford Bridge, meldt The Guardian donderdagavond.

De geplaagde Chelsea-manager Graham Potter heeft behoefte aan een extra middenvelder, nu N'Golo Kanté nog maanden buitenspel staat en Jorginho uit zijn contract loopt. Chelsea 'bewondert' Caicedo en Mac Allister en is in de veronderstelling dat de voormalige speler van K. Beerschot V.A een stuk haalbaarder is dan de Argentijnse wereldkampioen.

Het is niet de eerste keer dat Chelsea rondkijkt bij Brighton. Na het ontslag van Thomas Tuchel kwam manager Potter over van The Seagulls. Ook werd Marc Cucurella voor 65 miljoen euro weggekocht door Chelsea. Caicedo (21) staat ook op het lijstje bij Liverpool en maakte op het WK nog indruk.

Potter heeft op het middenveld de keuze uit Mateo Kovacic, Denis Zakaria, Conor Gallagher, Mason Mount en Ruben Loftus-Cheek. Zakaria maakt een goede indruk sinds hij op huurbasis overkwam van Juventus, maar Kovacic en Loftus-Cheek kampen al het hele seizoen met fysieke ongemakken.