Gerucht: 'Burnley en Kompany willen Murillo weghalen bij RSC Anderlecht'

Gerucht: 'Burnley en Kompany willen Murillo weghalen bij RSC Anderlecht'

12-01-2023 21:00
10

Voor Amir Murillo komt een vertrek bij RSC Anderlecht steeds dichterbij. De Panamees wordt al even gelinkt aan een transfer en kan deze winter opnieuw andere oorden opzoeken. Zo heeft het Burnley FC van Vincent Kompany het vizier gericht op Murillo.

Bij het Panamese Deportes RPC weet men dat Burnley verregaande interesse toont in Murillo. Kompany trok deze zomer al flink wat spelers aan uit de Belgische competitie en hoopt na Manuel Benson, Josh Cullen en Anass Zaroury nu ook Murillo richting Engeland te halen.

De flankverdediger wordt de laatste transferperiodes steevast gelinkt aan een vertrek, maar Anderlecht vond nooit een akkoord met een club. Nu zou het toch bereid zijn om Murillo voor vijf miljoen euro te laten gaan. Een bedrag dat niet onoverkomelijk is voor Burnley.

Bij de Engelse club moet Murillo de strijd aangaan met onder andere Vitinho, die afgelopen zomer nog werd overgenomen van Cercle Brugge. Dit seizoen was de 28-jarige Murillo 27 keer actief voor Anderlecht. Daarin was hij goed voor drie doelpunten en vier assists.