Atletico Madrid schenkt Courtois een 'kans om zich te excuseren'

Atletico Madrid schenkt Courtois een 'kans om zich te excuseren'

12 januari - 13:05 Laatste update: 13:20
11

Wordt de ereplaat van Thibaut Courtois verwijderd bij Atletico Madrid? De Spaanse topclub vindt dat Courtois zich moet excuseren voor enkele uitspraken en acties uit het verleden. Zoniet gaat de plaat onherroepelijk in de vuilbak. 

Courtois won met Atletico de landstitel, de Copa Del Rey én de Europa League. Verder speelde hij er ook nog de finale van de Champions League. Het leverde hem een plaatsje op in de eregalerij, maar dat plaatsje is nu in gevaar. 

In de laatste Madrileense derby werd hij uitgescholden door de fans van Atletico, waarop hij zijn tattoo van de Champions League-trofee toonde. Die won hij namelijk wél bij Real. Vorig jaar werd zijn ereplaat al gevandaliseerd, maar de schade werd hersteld. Nu gaan er stemmen op om hem definitief te verwijderen.

'Onder de criteria om deel uit te maken van onze 'Walk of Fame' is er de verplichting om een respectvolle houding aan te nemen, zowel tegenover de club als zijn fans”, klinkt het in een bericht. 'We hebben hem de kans gegeven om dit recht te trekken door zich te excuseren. Er is een open gesprek gestart met de doelman om deze situatie op te helderen.'

Het lijkt sterk dat er daadwerkelijk excuses van Courtois zouden komen. De ereplaat kan dus al stilaan worden weggehaald...

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie