Courtois kroont zich tot held van Real met gestopte penalty in strafschoppenserie

11-01-2023 23:05
1

Real Madrid heeft woensdagavond in het King Fahd Stadion in Saudi-Arabië een zwaarbevochten overwinning geboekt op Valencia in de Spaanse Supercopa. Na 120 minuten spelen stond het 1-1, waarna het uitdraaide op strafschoppen. De Madrilenen namen deze beter.

Real, dat afgelopen zaterdag in de competitie met 2-1 onderuit ging op bezoek bij Villarreal, kwam na 39 minuten spelen op voorsprong. Karim Benzema werd na een mooie dieptepass van Eder Militao onderuit gehaald door Valencia-verdediger Eray Cömert. Het leverde Real een penalty op. Benzema faalde niet: 1-0.

De tweede helft was pas 22 seconden bezig toen Valencia op 1-1 kwam. Na een mooie voorzet van Edinson Cavani tikte Samuel Lino van dichtbij binnen. De treffer van Lino bleek de laatste van de reguliere speeltijd. Ook in de verlenging werd er niet meer gescoord.

De Koninklijke namen de strafschoppen beter en konden rekenen op Thibaut Courtois. De Rode Duivel stopte de beslissende penalty en hielp Real Madrid daarmee naar de finale. Daarin is of Betis Sevilla of FC Barcelona de tegenstander. Dat duel wordt donderdagavond om 20.00 uur afgewerkt.