'Club Brugge verliest Mbamba, middenvelder vertrekt gratis naar Bayer Leverkusen'

'Club Brugge verliest Mbamba, middenvelder vertrekt gratis naar Bayer Leverkusen'

11-01-2023 23:44
24

Noah Mbamba staat op het punt om Club Brugge dan toch te verlaten. De achttienjarige middenvelder tekent binnenkort bij Bayer Leverkusen, dat profiteert van zijn aflopend contract bij de landskampioen.

Eerder raakte al bekend dat de Duitse club het vizier had gericht op Mbamba. Bij Het Nieuwsblad meldt men nu dat Leverkusen ook een akkoord heeft bereikt met de middenvelder. Het haalt Mbamba deze winter niet weg bij Club Brugge, maar zal hem komende zomer wel gratis in huis halen wanneer zijn contract is afgelopen.

Verschillende buitenlandse clubs zoals Manchester City, Chelsea en Barcelona toonden ook interesse, maar het is Leverkusen dat hen te snel af is. Eerder haalde het ook al Odilon Kossounou weg bij de Bruggelingen. Met Mbamba heeft het nu opnieuw een groot talent beet.

De jonge Mbamba verliet in 2020 KRC Genk voor Club Brugge en debuteerde op zestienjarige leeftijd onder Philippe Clement al bij Blauw-Zwart. Ook dit seizoen kreeg hij aanvankelijk een kans onder Carl Hoefkens, maar viel hij ook al snel weer uit de basis. Nu zal hij in het buitenland proberen doorbreken.