'Na besparingen op salarissen, is Anderlecht begonnen aan meeneemgerechten'

'Na besparingen op salarissen, is Anderlecht begonnen aan meeneemgerechten'

11 januari - 11:04 Laatste update: 11:18
69

RSC Anderlecht is bezig met een flinke bezuiniging op de salarishuishouding. Ook moet een lijstje spelers de deur uit. Nu is Anderlecht creatief en bezuinigt de club op meeneemgerechten. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. 

Spelers worden één voor één naar de uitgang begeleid om op de salarissen te besparen. Na Van Crombrugge, mogen ook Wesley Hoedt, Adrien Trebel en Lior Refaelov is verzocht op zoek gaan naar een ander team. Ook Jean Kindermans heeft inmiddels de jeugdopleiding verlaten en hoe hun samenwerking er in de toekomst uit ziet is onzeker. 

Het nieuwste middel om te besparen is op de voeding van de spelers. Als spelers eten willen meenemen naar huis, dan mag dat niet meer gratis. Volgens de club is dat gebruikelijk, maar een rondje bij andere clubs maakt duidelijk dat spelers daar helemaal niet hoeven te betalen voor hun 'doggybag'.

Spelers van Anderlecht hebben ook nog geen premies ontvangen voor hun Europese prestaties in de Conference League. De spelers zouden deze pas in een volgend boekjaar kunnen verwachten. Anderlecht streeft er naar om deze voor de wedstrijd met Ludogorets op 16 februari overgemaakt te hebben naar de spelers.

Anderlecht staat momenteel op een 12e plaats in de Jupiler Pro League met 23 punten uit 19 wedstrijden. Aankomende zondag gaat het naar het Jan-Breydel-Stadion om te spelen tegen Club Brugge, dat momenteel de 4e plek bekleedt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie