Club Brugge moet opletten; 'Bayer 04 Leverkusen wil Mbamba strikken'

Club Brugge moet opletten; 'Bayer 04 Leverkusen wil Mbamba strikken'

10-01-2023 22:33
13

Noah Mbamba staat te boek als een groot talent. Dit seizoen speelde hij evenwel nog amper in de A-ploeg van Club Brugge. Toch is er aan interesse geen gebrek. Nu hoopt naar verluidt ook Bayer 04 Leverkusen op de komst van de verdedigende middenvelder.

Het is de Duitse versie van Sky Sport die meldt dat Leverkusen Mbamba naar Duitsland wil halen. Bij de nummer twaalf van de Bundesliga lopen momenteel onder meer Robert Andrich, Charles Aranguiz en Exequiel Palacios rond, maar vooral die laatste twee zijn blessuregevoelig. Daarom zoekt Leverkusen nog een extra mannetje op het middenveld.

In zijn speurtocht naar versterking kwam Leverkusen bij Mbamba uit. De transferwaarde van onze 18-jarige landgenoot wordt momenteel op drie miljoen euro geschat. Toch is hij in de zomer een pak goedkoper. Mbamba heeft in het Jan Breydelstadion een aflopend contract en kan dus transfervrij Club Brugge verlaten.

Dit seizoen speelde Mbamba amper 73 minuten in de Jupiler Pro League. In de Challenger Pro League speelde de jongeling 734 minuten voor Club NXT.