Amuzu nooit Rode Duivel: 'FIFA staat Anderlecht-speler toe voor Ghana te kiezen'

Amuzu nooit Rode Duivel: 'FIFA staat Anderlecht-speler toe voor Ghana te kiezen'

10-01-2023 22:02 Laatste update: 22:10
38

Francis Amuzu zat voor het WK in Qatar nog in de ruime voorselectie van België. Toch zal de winger van Anderlecht meer dan waarschijnlijk nooit debuteren voor de Rode Duivels. Amuzu hoopt immers in de toekomst te spelen voor Ghana.

In 1999 zag Amuzu het levenslicht in Ghana, maar al op jonge leeftijd verhuisde hij naar België. Uiteindelijk kreeg hij de dubbele nationaliteit. De jongste jaren speelde Amuzu voor de nationale Belgische jeugdreeksen.

De eerste cap bij de A-ploeg van België is er op 23-jarige leeftijd nog niet gekomen voor Amuzu. Roberto Martinez hield de speler van Anderlecht wel in de gaten, maar nam hem uiteindelijk niet mee naar Qatar.

Volgens #3Sports heeft Amuzu aan de FIFA gevraagd om nu uit te komen voor de nationale ploeg van Ghana. De wereldvoetbalbond heeft Amuzu nu de toestemming gegeven om voor het Afrikaanse land te spelen.

Met dank aan Ashimeru
In Ghana klinkt het dat Anderlecht-ploegmaat Majeed Ashimeru een belangrijke rol speelde in de keuze van Amuzu om voor Ghana te kiezen. In maart kan Amuzu voor de eerste keer worden opgeroepen voor de Black Stars.