Hahn (ex-Anderlecht) vindt ploeg: Nieuwe start aan de andere kant van de wereld

Hahn (ex-Anderlecht) vindt ploeg: "Nieuwe start aan de andere kant van de wereld"

10-01-2023 21:20

Warner Hahn heeft een nieuwe club gevonden. De doelman - die heel even actief was op huurbasis bij RSC Anderlecht - trekt na een avontuur bij het Zweedse IFK Göteborg naar Kyoto FC. Onze Nederlandse collega's van VoetbalPrimeur spraken met Hahn over zijn nieuwe ploeg. 

Hahn keepte een klein jaar bij Göteborg, werd gerespecteerd en presteerde prima in Zweden, maar kwam er met de club niet uit over een nieuw contract. Zijn keuze viel uiteindelijk op Japan. "Vlak voor het WK kwam de optie Japan op tafel en tijdens het WK heb ik met de club een gesprek gevoerd. En of het meteen 'ja' was? Ja, eigenlijk wel, want dit is iets wat ik al langer  wilde en over heb nagedacht", vertelt Hahn aan VP. "Bij Heerenveen heb ik gespeeld met Yuki Kobayashi. Hij vertelde altijd vol enthousiasme over zijn land en daarmee wakkerde hij mijn interesse aan."

Vertrekken bij Göteborg lag in eerste instantie niet in de lijn der verwachting. De club wilde door met Hahn, maar beide partijen kwamen er niet uit. "Na mijn vorige interview heb ik niet meer met Göteborg gesproken, omdat zij ook wel wisten hoe laat het was. De trainer gunde me een mooie stap en gaf me complimenten voor mijn werk, aan de andere kant is voetbal ook gewoon business. Je weet dat als je er niet uitkomt, je op zoek moet naar een nieuwe club."

"Ik had meerdere opties. In Zweden, maar ook in andere landen. Toch sprak deze transfer mij het meeste aan. Het land Japan is goed georganiseerd en dat kun je van het voetbal ook zeggen. Ik heb veel wedstrijden in de J-League gezien. Het niveau verschilt heel erg: er zijn goede wedstrijden, maar soms ook mindere. Ieder team heeft wel een paar Brazilianen rondlopen die van behoorlijk niveau zijn. Het is een hele leuke en attractieve competitie."

Japan
Japan: het Land van de Rijzende Zon, dat onder meer bekend staat om zijn keuken, culturele bezienswaardigheden, cultuur én taal. Voor Hahn zal het lastig genoeg worden om die onder de knie te krijgen. Japans staat in de top-vijf van moeilijkste talen ter wereld. "Ik zou me in de meeste landen kunnen redden, behalve in Japan, omdat ze daar over het algemeen niet zo goed Engels spreken. In oktober ben ik begonnen met Duolingo. Na drie maanden kan ik zeggen dat het me goed af gaat. De toeristenbasis is er wel en nu moet het beter worden. Thuis werd er positief op gereageerd, we hebben er allemaal veel zin in om een hele andere kant op te gaan. Een nieuwe start aan de andere kant van de wereld leek ons hartstikke leuk."

"Ik bereid me nu voor met de mogelijkheden die ik heb. De taal is wel heel erg lastig, maar dat is ook een uitdaging en daar hou ik van. Ik wil op alle vlakken beter worden. Niet alleen sportief, maar ook persoonlijk. Ik wil een betere vader en man worden en wil ook meerdere talen spreken. Hoe vet is het als ik straks een aardig woordje Japans spreek en in die cultuur op kan gaan? Ik ben heel cultureel ingesteld en hou van architectuur, dus dan ben ik in Kyoto wel aan het goede adres."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marrit Hahn 💍 (@marritnicolai)

Extra mooi is dat Hahn onlangs voor de tweede keer vader is geworden. Zeer welkom nieuws nadat hij eerder te maken heeft gehad met twee miskramen, die de doelman en zijn gezin hard hebben geraakt. "Thuis gaat het goed. We zijn nu met zijn vieren, dus dat is fantastisch. Na een periode met twee miskramen is het fijn als je eindelijk iemand kunt verwelkomen. Ian is op 27 december geboren en daar zijn we heel erg gelukkig mee. Ik zal eerst naar Japan gaan en dan komt de familie ergens in maart. Een waanzinnig avontuur waar we heel erg veel zin in hebben. We kunnen niet wachten. Als gezin en ik als sporter om te laten zien wat ik kan."