'Newcastle United legt monstersalaris voor aan Moukoko van Borussia Dortmund'

'Newcastle United legt monstersalaris voor aan Moukoko van Borussia Dortmund'

10-01-2023 17:14
3

Het Duitse talent Youssoufa Moukoko kan een overstap maken naar de Premier League. Dat meldt de Duitse tak van Sport1. Newcastle United zou een aanbod hebben gedaan om de achttienjarige aanvaller over te nemen.

Meerdere clubs hebben interesse getoond in de ploegmaat van Thorgan Hazard en Thomas Meunier, maar Newcastle United lijkt de eerste concrete gegadigde te zijn. De Engelsen hebben een bod van dertig miljoen euro gedaan op de Duitse aanvaller, plus een salaris van negen miljoen euro per jaar. De deal zou wel erg gecompliceerd worden, aangezien Moukoko zelf graag in Dortmund wil blijven. De gesprekken tussen Newcastle United en Borussia Dortmund zijn inmiddels geopend. 

Moukoko werd geboren in Kameroen, maar speelt al langere tijd voor Borussia Dortmund. Afgelopen WK was hij met zijn achttien jaar de jongste speler die actief was op het toernooi in Qatar. Echt indruk kon hij niet maken, aangezien Duitsland in de groepsfase al werd uitgeschakeld. Dit seizoen speelde hij veertien wedstrijden voor zijn club en maakte hij zes doelpunten.