Gazzetta beschouwt Milan-transfers: De Ketelaere, Origi en Vranckx overtuigen niet

Gazzetta beschouwt Milan-transfers: De Ketelaere, Origi en Vranckx overtuigen niet

09-01-2023 23:23 Laatste update: 23:43
1

Sinds de zomer van 2022 kleurt AC Milan naast rood en zwart ook een flink stukje geel. Liefst drie Belgische krachten streken in de vorige mercato immers neer in San Siro. In een groot artikel analyseert La Gazzetta dello Sport hun prestaties in de eerste helft van het seizoen, net als die van de andere zomeraanwinsten overigens. Zowel Charles De Ketelaere als Divock Origi als Aster Vranckx komt er eerder povertjes uit.

De Ketelaere werd gezien als één van dé topdeals uit de Serie A, ook vanuit de laars. Met een gemiddelde van 5,65 op 10 wist het jeugdproduct van Club Brugge die torenhoge verwachtingen echter nog niet in te lossen. 'Zijn hoofd stemt niet overeen met zijn fluwelen voeten', wijst de roze sportkrant voornamelijk op een psycholgische kwestie. De Ketelaere wordt omschreven als de grootste kopbreker voor Milan. Trainer Stefano Pioli blijft voorlopig wel in hem geloven, klinkt het, ook al kunnen de titelverdedigers zich niet zoveel misstappen meer veroorloven. Daarom zit De Ketelaere ook geregeld op de bank.

Over naar Origi dan, toch een man met naam en faam. Hoewel hij nagenoeg dezelfde score krijgt als De Ketelaere, komt zijn omschrijving vernietigender over. 'Een mislukkig over de gehele lijn', luidt het harde oordeel. La Gazzetta kijkt dan eveneens door een financiële bril. Met een jaarsalaris van vier miljoen euro netto zou Origi toch één van de drijvende krachten moeten zijn. Door blessureleed kon de spits tot nu toe eigenlijk nauwelijks iets bijbrengen.

Tot slot kwam ook Vranckx vorige zomer naar Milaan, weliswaar slechts op huurbasis met aankoopoptie. De talentvolle middenvelder heeft dus nog enkele maanden om het bestuur te overtuigen. In zijn debuutmaanden deed Vranckx het alvast ietsje beter dan zijn Belgische collega's volgens La Gazzetta. Hij krijgt een 5,83. Hoewel hij nog ervaring mist, is Vranckx toch 'een interessante optie'. Zowel op verdedigend als op aanvallend vlak kan hij zijn mannetje staan.