STVV liet Brüls vertrekken: Daar schrok ik van, toch sterkhouder en smaakmaker

STVV liet Brüls vertrekken: "Daar schrok ik van, toch sterkhouder en smaakmaker"

09-01-2023 22:30

SV Zulte Waregem won afgelopen weekend met 2-0 van KV Mechelen, met Christian Brüls en Ruud Vormer al meteen in een belangrijke rol. Zij streken de voorbije dagen nochtans pas neer van bij hun vorige werkgever. Jan Boskamp ziet het plots wel zitten voor Essevee.

"Twee goeie aankopen", zo omschrijft de Nederlandse analist hen bij Het Belang van Limburg. Beide aanwinsten kunnen op geheel eigen wijze hun steentje bijdragen. "Ruud is de leidersfiguur die blijft roepen en tieren tot ze gered zijn en Christian kan het verschil maken met zijn voetballend vermogen. Nu moeten ze de rest nog meekrijgen, maar ik zie het positief in voor Zulte Waregem."

Het vertrek van Vormer bij Club Brugge hing in de lucht, maar die van Brüls had Boskamp niet onmiddellijk zien aankomen. "Daar schrok ik wel van", geeft hij zijn mening. "Brüls was toch sterkhouder én smaakmaker bij STVV. Nooit gedacht dat ze hem zo makkelijk zouden laten gaan. Maar als ze hem geen meerjarig contract meer wilden aanbieden, dan heeft hij groot gelijk om bij een club te tekenen die dat wel doet."