Nieuwe Rode Duivel roept om Henry als bondscoach: “Goede verstandhouding”

Nieuwe Rode Duivel roept om Henry als bondscoach: “Goede verstandhouding”

9 januari - 19:18 Laatste update: 19:36
39

Na Toby Alderweireld en Romelu Lukaku wil ook Lois Openda Thierry Henry als bondscoach van de Rode Duivels zien. Op een persconferentie sprak de aanvaller van RC Lens duidelijke taal.

Verschillende Rode Duivels riepen al om Henry als opvolger voor Roberto Martinez. “Net zoals andere ploegmaats (Romelu Lukaku en Toby Alderweireld, red.) al eerder hebben laten uitschijnen, vind ik ook dat Thierry Henry de nieuwe bondscoach moet worden.”

Volgens Openda is Henry de ideale kandidaat. “Hij kent het team al, heeft een goede mentaliteit, heeft de nodige ervaring. Dat is wat we nodig hebben en daarom denk ik dat Henry de juiste keuze zou zijn voor de nationale ploeg.”

Ook persoonlijk wil Openda Henry aan het roer zien. “Bovendien heb ik een goede verstandhouding met hem”, citeert Het Nieuwsblad. “Omdat hij zelf een erg goede aanvaller was in zijn actieve carrière, kan ik nog veel leren van hem. Tot hiertoe heeft hij me al veel tips gegeven en als hij hoofdcoach wordt, zal hij dat alleen maar blijven doen.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie