Haller dankt ploegmakkers: 'Konden elkaar helpen met waardevolle tips'

Haller dankt ploegmakkers: 'Konden elkaar helpen met waardevolle tips'

9 januari - 19:02
0

Sébastien Haller is dolblij om weer op het trainingsveld te staan. De Borussia Dortmund-aanvaller, bij wie afgelopen zomer teelbalkanker werd geconstateerd, dankt onder meer Jean-Paul Boëtius en Timo Baumgartl.

Haller stapte in juli over van Ajax naar Dortmund, maar kwam door zijn ziekte nog niet in actie voor zijn nieuwe werkgever. Na twee operaties en chemotherapie staat de Ivoriaan weer op het trainingsveld. "Je kunt nu merken dat al het werk van de afgelopen zes maanden de moeite waard was", zegt hij op een persmoment tijdens het trainingskamp in Marbella. "Op zo’n pad, bijvoorbeeld in het ziekenhuis, kom je veel mensen tegen die het beter hebben dan jij op dat moment. Het is soms moeilijk te verdragen, maar je moet er gewoon in blijven geloven dat je het zelf kan."

"Dat helpt enorm", vervolgt Haller, die een speciaal woord van dank uitspreekt naar zijn lotgenoten. "Ik heb veel gepraat met Timo Baumgartl, Marco Richter en Jean-Paul Boëtius. Ondanks dezelfde diagnose verloopt de ziekte bij iedereen anders, maar we konden elkaar altijd helpen met veel waardevolle tips." Bij Boëtius werd recent een tumor in zijn testikels aangetroffen, terwijl de door PSV aan Union Berlin verhuurde Baumgartl vorig jaar dezelfde diagnose als Haller kreeg.

Haller zegt uit te kijken naar het spelen voor de Gelbe Wand, waar de harde kern van Dortmund zit. "Dat moment speelt al sinds dag één door mijn hoofd. Daar speel je voor bij deze club."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie