Vandevoordt sneller dan verwacht naar Leipzig? Duitsers overwegen optie te lichten

Vandevoordt sneller dan verwacht naar Leipzig? Duitsers overwegen optie te lichten

09-01-2023 18:06
20

De kans bestaat dat Maarten Vandevoordt eerder dan verwacht KRC Genk zal verlaten. We willen nu al de paniek bij de Genk-fans weghalen. De overstap van de doelman naar RB Leipzig zou pas aankomende zomer zijn.

In maart van vorig jaar kondigde Genk al aan dat het een overeenkomst had met Leipzig over een transfer van Vandevoordt. In de zomer van 2024 zou de jonge doelman naar Duitsland verhuizen. Tot dan zou hij nog uitkomen voor Genk.

Gulácsi buiten strijd
Bij Leizpig moet hij op termijn de concurrentie aangaan met Péter Gulácsi. De aanvoerder van de Duitsers ligt evenwel momenteel in de lappenmand. Een blessure aan de kruisband houdt Gulácsi ook de komende maanden aan de kant. Een nieuwe operatie lijkt er ook aan te komen.

Leizpzig overweegt nu daarom eerder Vandevoordt in huis te halen. De twintigjarige doelman zou het seizoen nog afmaken bij Genk, maar daarna naar zijn nieuwe club kunnen trekken. Transfermarkt weet dat technisch directeur Max Eberl bevestigde dat Leipzig over een optie beschikt om Vandevoordt al eerder dan 2024 naar Duitsland te halen.