Martinez licht selectieplan kort toe van Portugal: ''Ronaldo verdient respect''

Martinez licht selectieplan kort toe van Portugal: ''Ronaldo verdient respect''

9 januari - 14:15 Laatste update: 14:20
12

Roberto Martinez is de nieuwe bondscoach van Portugal. De voormalig bondscoach van de Rode Duivels tekent tot het WK 2026. Tijdens een voorstelling aan de Portugese pers besprak de Spanjaard zijn plannen met Ronaldo en de rest van de selectie van het WK in Qatar.

''Ik zal alle 26 spelers contacteren die erbij waren op het voorbije WK, dat is mijn uitgangspunt. En Cristiano Ronaldo is daar een van. Hij is een speler die negentien jaar lang voor deze nationale ploeg heeft gevoetbald, dus hij verdient respect'', noteerde Het Nieuwsblad uit de mond van Martinez.

''Ik bedank Fernando Santos voor zijn werk, we gaan op de goede dingen voortbouwen en de dingen die ons helpen voor de toekomst niet weggooien.'' Daarmee liet de 49-jarige Martinez weten dat de trainer niet van plan is meteen rigoureuze wijzigingen te maken in zijn nieuwe rol als bondscoach van Portugal.

Martinez werd in 2016 trainer van de Rode Duivels. Tijdens het WK in Rusland in 2018 behaalde de trainer met België de derde plek door in de troostfinale van Engeland te winnen. De selectie die Martinez tot zijn beschikking had, wordt ook wel de 'Gouden Generatie' genoemd. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie