Roma berooft Belgisch getint Milan van overwinning in extremis, Napoli wint wél

09-01-2023 09:05

In Italië is zondag het grootste deel van speelronde zeventien afgewerkt. In de wedstrijd tussen AC Milan tegen AS Roma, waarin Roma zich knap weer in de wedstrijd speelde, begon Milan met Alexis Saelemaekers in de basis. Charles De Ketelaere viel later in. Bij koploper Napoli was de wedstrijd een stuk minder spannend.

AC Milan - AS Roma
Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn voor AC Milan. Milan begon met Saelemaekers in de basis. De club kwam verdiend op voorsprong door een doelpunt van Pierre Kalulu, die raak kopte uit een hoekschop. In de tweede helft verdubbelde I Rossoneri de voorsprong via Tommaso Pobega, die het eindstation was van een rappe counter. In de 85e minuut viel De Ketelaere in voor WK-finalist Olivier Giroud.

In de slotfase ging het echter helemaal mis. Roger Ibañez bracht de score op 2-1 in de 87ste minuut. Daarmee was de spanning in de wedstrijd volledig terug. In extremis maakte de Engelsman Tammy Abraham de comeback compleet: 2-2.

Sampdoria - Napoli
In Genoa, bij Sampdoria - Napoli, was het een stuk minder spannende wedstrijd. In de negentiende minuut maakte Victor Osimhen de 0-1, nadat Matteo Politano dat naliet vanaf de stip in de zesde minuut van de wedstrijd.

In de 38ste minuut kreeg Sampdoria-speler Tomas Rincon rood, wat de wedstrijd niet ten goede deed. In de 82ste minuut werd Napoli nog een penalty toegekend. Eljif Elmas wist die te benutten: 0-2. Er gebeurden geen gekke dingen meer en Napoli kon de wedstrijd rustig uitspelen.

In Italië gaat Napoli aan de leiding met 44 punten, gevolgd door Juventus, dat op 37 punten staat. AC Milan en Internazionale staan derde en vierde.