Man City heeft De Bruyne niet nodig en wint met Sergio Gomez makkelijk van Chelsea

08-01-2023 19:22
16

Manchester City heeft voor de tweede keer in drie dagen tijd afgerekend met Chelsea. Donderdag boekten The Citizens al een 0-1 zege in de competitie, nu boekte de ploeg van Pep Guardiola een nog ruimere zege in de FA Cup: in het Etihad Stadium werd het 4-0.

Zowel City als Chelsea trad met een aantal andere namen aan in het FA Cup-treffen. Bij de thuisploeg kregen spelers als Sergio Gomez en Julian Álvarez de kans in de basis, terwijl Chelsea speelde met talenten Bashir Humphreys en Lewis Hall. Kevin De Bruyne en Erling Haaland begonnen op de bank. In Manchester was City eigenlijk direct de bovenliggende partij. Chelsea hield de eerste twintig minuten nog stand, maar daarna werd het overrompeld.

Het begon in de 23ste minuut bij Riyad Mahrez. De Algerijn schoot een vrije trap geweldig achter doelman Kepa Arrizabalaga. De bal werd nog gelift door Conor Gallagher, waardoor de Spaanse keeper kansloos was. Nog geen tien minuten later was het via Álvarez weer raak. Door een handsbal van Kai Havertz kon de Argentijn vanaf de strafschopstip de 2-0 maken.

Voor rust werd het zelfs nog 3-0, toen Phil Foden het eindstation werd van een vloeiende City-aanval. Daardoor was al vroeg duidelijk dat de Engelse kampioen door zou gaan in de FA Cup. Chelsea probeerde de schade in de tweede helft nog te beperken. Dat leek te lukken, tot Man City een tweede strafschop kreeg. Deze keer faalde Mahrez niet vanaf elf meter: hij bepaalde de eindstand op 4-0. Chelsea is daardoor uitgeschakeld, City voegt zich bij de laatste 32 in de FA Cup.