Vanaken zag groot probleem bij Club Brugge: Dan maak je het jezelf moeilijk

Vanaken zag groot probleem bij Club Brugge: "Dan maak je het jezelf moeilijk"

08-01-2023 18:30
12

Club Brugge heeft zondag een pijnlijke 3-1 nederlaag geleden op bezoek bij KRC Genk. Hans Vanaken, die het eerste doelpunt scoorde, vond nochtans dat er meer inzat dan de nederlaag. Hij zag vooral een gebrek aan efficiëntie.

"Er zat hier veel meer in dan deze 3-1 nederlaag", begon Vanaken op de officiële kanalen van Club Brugge. De middenvelder zag hoe Club Brugge meer dan die ene keer kon scoren. "Bij een 1-1 tussenstand krijgen we een reuzekans om op voorsprong te komen, maar laten we het liggen. Dan maak je het jezelf moeilijk natuurlijk", aldus Vanaen.

Genk had dat gebrek aan efficiëntie niet en wist drie keer te scoren. "Aan de andere kant scoort Genk dan wel de 2-1, maar toch was het niet gedaan. Wij kregen ook nog een uitgelezen kans om op 2-2 te komen, maar we missen opnieuw. De efficiëntie was gewoon niet goed genoeg", aldus Vanaken.

Meteen ook een debuutnederlaag voor de nieuwe coach Scott Parker, waar Vanaken wel over te spreken is. "Ondanks de korte tijdspanne die we gehad hebben om met onze nieuwe coach Scott Parker te werken, is het duidelijk waar hij met deze spelersgroep naar toe wil. We gaand e de volgende weken nog zeker stappen vooruit zetten, daar ben ik vast van overtuigd", besluit Vanaken.