Nieuwe uitdaging lonkt voor Ryan, de doelman is op weg naar AZ

Nieuwe uitdaging lonkt voor Ryan, de doelman is op weg naar AZ

08-01-2023 14:17

Tim van Duijn

AZ hoopt in de zoektocht naar een nieuwe keeper eindelijk beet te hebben. De club heeft na het mislopen van Tomas Vaclik en Sean Johnson het vizier gericht op Mathew Ryan, keeper van FC Kopenhagen. De gesprekken bevinden zich in de afrondende fase, weet VoetbalPrimeur.

Ryan schijnt al op weg te zijn naar Alkmaar, hoewel bronnen verzekeren dat de transfer nog niet volledig afgerond is. Duidelijk is wel dat AZ op het punt staat om de dertigjarige Australiër met een verleden bij Club Brugge en KRC Genk naar de club te halen. Hij heeft een afkoopsom van 500.000 euro in zijn contract staan, maar onduidelijk is of AZ die ook gaat betalen of dat er andere afspraken worden gemaakt.

Ryan, die ook opties in andere landen heeft, staat niet onwelwillend tegenover een transfer naar AZ. De club hoopt het keepersdossier op korte termijn eindelijk te kunnen sluiten. Door het verhuren van Peter Vindahl Jensen en de blessure van Sem Westerveld, is de club eraan gelegen om snel een nieuwe doelman vast te leggen. Het greep echter mis bij Vaclik, die niet door de keuring kwam vanwege schouderproblemen, en Johnson, keeper van New York City FC die het aanbod weigerde.