Van der Elst ziet groot probleem bij Anderlecht: Toch zorgwekkend

Van der Elst ziet groot probleem bij Anderlecht: "Toch zorgwekkend"

8 januari - 18:00
4

RSC Anderlecht neemt het zondag op tegen Union en zal hopen nog eens een goed resultaat te kunnen boeken in de competitie. Het kan alle punten alleszins goed gebruiken en rekent onder andere op Fabio Silva. Die heeft het echter al even moeilijk.

Volgens René Vandereycken is de aanvalslinie van Anderlecht ook het grote probleem dit seizoen. "Anderlecht blijft vooraan toch een probleem hebben", geeft hij aan in Het Nieuwsblad. "Het heeft een spits nodig die meer dan tien goals maakt. Dreiging en doelpunten: daar heeft het een groot tekort aan", klinkt het.

Fabio Silva moet voor die doelpunten zorgen, maar heeft het al even moeilijk. Al ligt volgens Franky Van der Elst niet enkel het probleem bij de Portugees. "Anderlecht mist in het algemeen finesse in het laatste derde van het veld. Alleen Lior Refaelov heeft dat", zegt Van der Elst.

"Bij al de rest heb ik niet dat gevoel. Yari Verschaeren zou dat moeten hebben, maar dat zeggen we al zo lang. Onder Riemer gaat het relatief beter met Anderlecht, maar Verschaeren vind ik al twee matchen een stuk minder dan voordien. Dat is zorgwekkend", besluit hij.

Anderlecht staat momenteel slechts op een elfde plek met 23 punten uit achttien partijen. Het scoorde dit seizoen 26 keer en doet daarmee slechter dan onder andere Oud-Heverlee Leuven, KVC Westerlo, Standard en de top vijf in ons land.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie