Weghorst mag dromen: Ten Hag wil landgenoot naar Manchester United halen

Weghorst mag dromen: Ten Hag wil landgenoot naar Manchester United halen

07-01-2023 20:35
18

Wout Weghorst maakt mogelijk de overstap van Besiktas naar Manchester United. Dat melden goed ingevoerde bronnen aan onze Nederlandse collega's van VoetbalPrimeur na berichtgeving van Tubantia en The Athletic. 

Weghorst is officieel nog eigendom van Burnley, dat hem na de degradatie naar het Championship verhuurde aan Besiktas. Na de wedstrijd tegen Kasimpasa, waarin Weghorst scoorde, leek hij afscheid te nemen van het publiek en nu blijkt waarom: een transfer naar Manchester United is in de maak. Het zou om een huurdeal voor de rest van het seizoen gaan. Over een eventuele optie tot koop is (nog) niets bekend.

Burnley moet Weghorst eerst nog terughalen, waarna de spits doorverhuurd kan worden aan Manchester United. Mits Besiktas akkoord gaat: de Turkse club zou Weghorst graag binnenboord willen houden. Ook Memphis Depay is een optie voor de club van Erik ten Hag, maar dat hangt vooral van Memphis af. Het kopen van de FC Barcelona-spits behoort op dit moment niet tot de mogelijkheden. 

Weghorst heeft zich op het WK in Qatar ik de kijer gespeeld als als supersub door in de kwartfinale tegen Argentinië twee keer te scoren en een verlenging af te dwingen voor het Nederlands elftal. Daardoor wist hij alle ogen op zich gericht en dat is Ten Hag en Manchester United niet ontgaan.

Weghorst (30) doorliep de jeugdopleiding van DETO, Willem ll en FC Emmen, waarna hij speelde voor Heracles Almelo, AZ VfL Wolfsburg, Burnley en Besiktas.