Kompany stunt in de FA Cup, Undav helpt Brighton zonder Trossard ronde verder

07-01-2023 18:30
19

Burnley zorgde zaterdag in de FA Cup voor een (kleine) stunt. De ploeg van Vincent Kompany haalde het met 2-4 van Bournemouth. Deniz Undav scoorde dan weer een voor een winnend Brighton, waar Leandro Trossard ontbrak.

AFC Bournemouth - Burnley 2-4
In de Championship staat Burnley op dit moment aan de leiding. In de Premier League is Bournemouth dan weer de nummer zestien. Het staat maar één punt boven de degradatiestreep. Zaterdag kwamen de bezoekers al snel op voorsprong. Benson opende na acht minuten al de score. Ook de drie andere goals van de bezoekers hadden een JPL-geurtje. Zaroury maakte na de gelijkmaker van Christie immers de 1-2 en de 1-3. Na de rust bracht Solanke weer even de spanning terug in de derde ronde van de FA Cup, maar Benson zette met zijn tweede van de dag de eindstand op het bord.

Middlesbrough - Brighton 1-5
Roberto De Zerbi is op dit moment niet blij met Trossard. De trainer van Brighton verwacht meer van de Rode Duivel en hield Trossard daarom zaterdag uit zijn selectie. Zonder onze landgenoot haalde Brighton het simpel van Middlesbrough. Undav mocht na 81 minuten invallen en de ex-speler van Union zorgde voor de 1-5 overwinning van Brighton.