Moeilijke avond voor Courtois, die met Real Madrid onderuit gaat tegen Villarreal

07-01-2023 18:15
5

Real Madrid, met Thibaut Courtois in de basis, heeft zaterdagavond verloren tegen Villarreal. De Madrilenen hadden het te allen tijde lastig tegen een goed georganiseerd Villarreal. FC Barcelona kan bij winst op Atlético Madrid weer eenzaam aan de leiding gaan.

Real Madrid trad aan zonder Spaanse speler in het basiselftal en dat was nooit eerder gebeurd. Villarreal begon de wedstrijd zonder Gerónimo Rulli, die naar Ajax verkaste. Op zijn plek stond Pepe Reine. De Gele Duikboot begon scherp en kon na minuut 1 al voor het openingsdoelpunt zorgen. Vijf minuten later was de thuisploeg opnieuw dichtbij een treffer, maar Real Madrid kwam wederom goed weg. De Koninklijke werd wakker geschud en creëerde in de eerste helft kansen via Karim Benzema en Vinícius Jr, maar kon niet afmaken. Ook Villarreal mistte nog een aantal levensgrote kansen en verdiende de voorsprong.

In het begin van de tweede helft kwam die voorspong er wél. Ferland Mendy maakte een grote fout, wat door Yéremy Pino genadeloos werd afgestraft. De Gele Duikboot kwam daarmee op voorsprong. Vlak daarna mistte Karim Benzema een dot van een kans na een knappe actie van Vinícius. Later bleek dat Juan Foyth de bal met zijn hand aanraakte, waardoor er een strafschop werd gegeven. Die benutte de Fransman wel: 1-1. Nog een halfuur had Madrid om de wedstrijd te winnen. Toch viel het doelpunt in de 62ste minuut weer aan de andere kant. Gerard Moreno was Thibaut Courtois de baas vanaf elf meter na een handsbal van David Alaba: 2-1.

Real Madrid was dringend op zoek naar de gelijkmaker, maar de rust en zekerheid dat het team van trainer Carlo Ancelotti normaal uitstraalt ontbrak. In de 89ste minuut mocht Arnaut Danjuma (ex-Club Brugge) nog invallen, terwijl Eden Hazard op de bank bleef. Danjuma kon de invalbeurt belonen met een doelpunt, maar in de 98ste minuut schoot hij voor leeg doel naast. De wedstrijd eindigt in een 3-2 overwinning voor Villarreal.