OFFICIEEL: Ondanks verloren WK-finale verlengt Deschamps bij Frankrijk

OFFICIEEL: Ondanks verloren WK-finale verlengt Deschamps bij Frankrijk

7 januari - 11:30
4

Didier Deschamps blijft tot 2026 de bondscoach van Frankrijk. Dat meldt de voetbalbond via de officiële kanalen. De verloren WK-finale kost Deschamps dus niet zijn baan.

De Franse oefenmeester is al sinds 2012 de bondscoach van Les Bleus. In 2018 werd hij wereldkampioen met zijn land door in de finale de Kroaten te verslaan. Afgelopen WK in Qatar kwam hij ook tot de finale, maar moest de ploeg zijn meerdere erkennen in Argentinië. In totaal stond hij 139 wedstrijden aan het roer bij het Franse voetbalelftal. Van die duels werden er 89 winnend afgesloten. Ook alle assistenten van Deschamps zullen tot 2026 aanblijven.

Al langere tijd steken geruchten de kop op over een eventuele opvolging van Deschamps. Zinedine Zidane zou daarbij veelvuldig zijn genoemd, maar de oud-trainer van Real Madrid hoeft dus niet meer op de baan te rekenen. Deschamps had voor zijn periode bij het Franse elftal onder andere Juventus, AS Monaco en Olympique Marseille onder zijn hoede. Deschamps is met dit contract de trainer van Frankrijk op het EK 2024 in Duitsland en het WK 2026 in Canada, Mexico en de Verenigde Staten. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie