Brüls houdt geen blad voor de mond: CEO Tateishi is niet met STVV bezig

Brüls houdt geen blad voor de mond: "CEO Tateishi is niet met STVV bezig"

07-01-2023 10:46
3

Christian Brüls heeft na zijn vertrek bij STVV nog eens uitgehaald naar CEO Takayuki Tateishi. Volgens de nieuwe speler van Zulte Waregem is de Japanse zakenman amper betrokken bij de zaken bij STVV.

Brüls was één van de sterkhouders bij STVV, maar kreeg maar geen verlengd contract bij de club. Hij besloot deze winter dan ook afscheid te nemen van de Kanaries en richting de Gaverbeek te trekken. Moeilijke onderhandelingen met technisch directeur André Pinto en CEO Tateishi lijken voor die beslissing gezorgd te hebben.

"Ik heb het diepste respect voor Andre Pinto. Wat die man voor de club doet, is fenomenaal", begint Brüls bij Het Belang van Limburg. "Maar boven hem staat een CEO die zijn zegen telkens moet geven. Maar die man is totaal niet met STVV bezig. Pinto moet vervolgens alle problemen opkuisen", legt Brüls uit.

Een vertrek bij STVV stond ook niet helemaal in de plannen van Brüls. "Iedereen verwachtte dat STVV iets zou doen om me langer aan de club te binden. Zelfs op de dag dat ik vernam dat Zulte Waregem kwam aankloppen, heb ik hen de kans gegeven om met een nieuw voorstel op de proppen te komen. Ik heb STVV heel veel tijd gegeven", aldus Brüls.