Man Utd schrikt van blunder De Gea, maar schakelt Onana en Everton uit

06-01-2023 22:55 Laatste update: 23:02
1

Manchester United heeft de laatste zestien van de FA Cup bereikt. Het won op eigen veld van het Everton van Amadou Onana, waar de geplaagde Frank Lampard het steeds benauwder krijgt: 3-1.

Manchester United schoot uit de startblokken en kwam al na drie minuten spelen op voorsprong tegen Everton. De voorzet was van Marcus Rashford, het binnentikken van Antony, die zijn treffer vierde. Het feest was van korte duur, want kort daarna ging doelman David de Gea gruwelijk in de fout bij een voorzet Demarai Gray. De Gea liet de bal onder zijn benen lopen en Conor Coady schoot binnen.

Coady was bij de 1-1 de gevierde man, maar maakte in de tweede helft een eigen doelpunt en zal daardoor een stuk minder lekker slapen. Everton dreigde Manchester United in de slotfase in de problemen te storten toen Dominic Calvert-Lewin er 2-2 van maakte, die echter werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de slotminuut besliste Rashford de de wedstrijd vanaf de stip.