'Naast Sylla (Club Brugge) denkt Ajax ook aan Marseille-verdediger Balerdi'

'Naast Sylla (Club Brugge) denkt Ajax ook aan Marseille-verdediger Balerdi'

06-01-2023 19:00

Ajax is van plan om zich in de verdediging nog stevig te versterken. Eerder raakte al bekend dat de club het vizier heeft gericht op Club Brugge-verdediger Abakar Sylla, maar de Nederlandse ploeg bereidt ook een bod voor op Leonardo Balerdi.

Balerdi is een vaste waarde bij Olympique Marseill, maar zou op de nominatie staan om verkocht te worden door de financiële problemen in Marseille. De Argentijn speelde in het verleden voor Borussia Dortmund, dat in 2019 een slordige 17 miljoen euro voor hem betaalde aan Boca Juniors, en kwam twee keer uit voor wereldkampioen Argentinië.

De Telegraaf meldt dat ook Stefan de Vrij is besproken in de Johan Cruijff Arena. Balerdi wordt echter hoger aangeschreven door scouts Henk Veldmate en Hans van der Zee, mede door de blessuregevoeligheid van De Vrij, zijn topsalaris bij Internazionale en zijn leeftijd (30). Marc Overmars had Balerdi al op zijn lijstje staan toen hij nog werkzaam was in Amsterdam.

Balerdi staat 'niet onwelwillend' tegenover een Ajax-transfer, schrijft De Telegraaf. Wel maakt hij het liefst pas in de zomer de overstap. De vraag is of Ajax daarop kan en wil wachten. De Argentijn zou voor een bedrag tussen de 10 en 15 beschikbaar zijn.