Heymans is vol vertrouwen: “Elke wedstrijd waarin ik speel, ben ik gevaarlijk”

Heymans is vol vertrouwen: “Elke wedstrijd waarin ik speel, ben ik gevaarlijk”

06-01-2023 12:01
1

Daan Heymans doet het goed in de Jupiler Pro League. Het is ondertussen één jaar geleden dat Heymans terug naar de Belgische competitie trok. De middenvelder van Charleroi gaat in gesprek met DH Sport. 

De passage van Heymans bij Venezia liep vast en Heymans werd verleid door Charleroi. Hij werd eerst zes maanden uitgeleend en kwam in juli definitief in dienst. Sporting betaalde ongeveer 550.000 euro voor zijn diensten, een bedrag dat afhankelijk van diverse bonussen bijna een miljoen euro zou kunnen bereiken. De 23-jarige Belgische aanvallende middenvelder is momenteel topscorer van de club met zes doelpunten in alle competities. 

Heymans is ondertussen een belangrijke speler geworden in de ploeg van still. Dat dwingt hij af met knappe prestaties. “Mijn rol in de kleedkamer is geleidelijk aan belangrijker geworden," zegt hij. “In het begin was ik een beetje verlegen, stil, observerend. Maar dit seizoen denk ik dat ik kan zeggen dat ik meer tot de leiders behoor en dat mijn mening vaker wordt gevraagd”, klinkt het bij Heymans. 

De jonge middenvelder gelooft dat hij nog meer kan groeien. “Ik kan nog steeds belangrijker en beslissender zijn en nog steeds beter worden, maar daar heb ik ook ritme voor nodig”, aldus Heymans. “Niet om één wedstrijd te spelen en dan twee keer op te komen en dan invaller te zijn... Elke wedstrijd die ik speel, ben ik gevaarlijk. Ik had het beter kunnen doen, vooral tegen Anderlecht en Standard, maar dankzij mijn infiltraties sta ik toch op de juiste plaatsen."